Güncel

TÜİK, sözleşmeli bilişim personeli alacak: Başvurular başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bilişim alanında uzmanlaşmış personel alımı için harekete geçti. Kurum, 5 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı ile Yazılım Daire Başkanlığı'nda tam zamanlı istihdam edilecek.

Abone Ol

Başvurular elektronik ortamda yapılacak

TÜİK'in Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, başvurular sadece e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Adaylar, TÜİK-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresi (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) aracılığıyla bugünden itibaren başvurularını elektronik olarak gerçekleştirebilecek. Başvuru süresi 4 Kasım saat 18.00'de sona erecek.

Başvuruların yalnızca ilan edilen pozisyonlardan biri için yapılabileceği vurgulandı. Şahsen başvurular kabul edilmeyecek ve posta ya da diğer yollarla yapılan müracaatlar geçerli sayılmayacak.

Sınav katılımcıları 15 Kasım'da ilan edilecek

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 15 Kasım tarihinde TÜİK'in resmi internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) yayımlanacak. Adaylar, ayrıca sınav sonuçlarına ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu üzerinden Sınavlarım/Mülakatlarım menüsünden de ulaşabilecekler.

Uygulamalı ve sözlü sınav yapılacak

Başvuru sürecinin ardından, adaylar uygulamalı ve sözlü sınava tabi tutulacak. Sınav sonuçları, TÜİK'in internet sitesinde ilan edilecek ve adaylar sınav sonuçlarına yine Kariyer Kapısı üzerinden erişebilecek.